ACTUEEL

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger  in de Centrale Markthal!

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!

Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.

De Centrale Markthal is deze zomer een tijdmachine waar je als ontdekkingsreiziger door acteurs en muzikanten wordt meegenomen in een liefdesgeschiedenis tussen de zoon van een Marokkaanse groenteboer en de dochter van een Amsterdamse grossier in de jaren ’80. Kriskras door de tijd en door de Centrale Markthal reis je van een sluimerende opstand onder kooplieden bij de opening in 1934, naar de internationalisering van de markt, tot het dilemma of de markt verplaatst moet worden of niet. In deze voorstelling voor het hele gezin ontdek je hoe de liefde tussen twee jonge mensen er mede voor zorgt dat de markthal voor altijd in de harten wordt gesloten en behouden blijft.
Eén van de actrices, het musicaltalent Suzanne Pleijter (foto), neemt op youtube alvast een voorproefje: De erfgoedparade presenteert: de Ontdekking van de Centrale Markthal te Amsterdam

Tickets


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.