ACTUEEL

Pitching-In Event Centrale Markthal

april 8, 2022

Pitching-In Event Centrale Markthal

Tijdens een drukbezochte avond werden drie winnaars aangewezen van het Pitching-In Event in de Centrale Markthal. Amsterdam heeft veel creatieve ondernemers en speciaal voor hen organiseerde BOEi een wedstrijd met als prijs drie pakhuizen in de markthal voor minimaal een jaar. Ook krijgen de winnaars financiële en praktische ondersteuning bij de realisatie van hun plannen.

De deelnemers werd gevraagd een video van maximaal 2 minuten in te sturen, waarin ze uitlegden waarom zij een waardevolle aanvulling kunnen zijn voor de Centrale Markthal. Focusgebieden voor de pitch waren Creatief, Culinair en Circulair. Uit de bijna 100 inzendingen werden op 31 maart de winnaars bekend gemaakt.

In de categorie Circulair ging de winst naar Jip Gravenberch. Hij gaat met een team werken aan wijde verspreiding van Algen in Amsterdams voedsel. Lelani Lewis, die de Caribische keuken als verbinde factor tussen culturen wil inzetten met onder andere een kookstudio won in de categorie Culinair. En de categorie Creatief werd gewonnen door The Dutch Graffiti Library, die met expo’s en workshops de rijke geschiedenis van de Nederlandse graffiti kunst wil laten zien.

De marktvloer wordt straks gezamenlijk geprogrammeerd; overdag kan er een voetbaltoernooi plaatsvinden, ’s avonds is er bijvoorbeeld een filmvertoning. Het wordt een ontmoetingsplek voor de gebruikers, buurtbewoners, de stad en de (internationale) creatieve gemeenschap.

Bekijk hier een impressie van de avond.

Foto Linda Loenen


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.