ACTUEEL

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival

juni 23, 2023

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival

De laatste tijdslots zijn nog te koop voor de installatie Euphoria op de vloer van de Centrale Markthal

Euphoria is nog te zien tot en met zondag 25 juni. Vanaf de entree aan de Jan van Galenstraat begint het feestje. De chauffeur van de trein, waar je max 5 minuten op moet wachten, brengt je naar de ingang. Hij vertelt je alles over de geschiedenis van het Foodcenter terrein. Hij maakt een vast rondje over het terrein en zet je af bij de ingang. Bij binnenkomst loop je door een fraaie pop-up foyer met het verkooppunt in de eerste ruimte. Een flesje water, wat je mee naar binnen mag nemen, is aan te bevelen, want het stuk blijft dusdanig boeien dat je geen tijd hebt om pauze te nemen. Het verhaal begint met een taxichauffeur in New York, hij realiseert zich op het laatst pas dat hij een monoloog aan het houden is, want zijn passagier is in slaap gevallen. Zo graag wilde hij zijn New York story vertellen, dat hij niet eerder bezig was met het dialoog. Stof tot nadenken in onze consumptiemaatschappij. Tussen de filmpjes door wordt er prachtig gezongen door het Brooklyn Youth Chorus, begeleid op de drums door een vijftal gevierde jazzdrummers. Tussentijds komen er mensen binnen en vertrekt er publiek, dit doordat er tijdslots van 20 minuten zijn. Echter is dit totaal niet storend, de inrichting van de ruimte is zo goed gedaan. Een aanrader!

Tekst Linda Loenen
Foto Chris van Houts

#kapitalisme #immersief #beeldsymfonie

TICKETS


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.