ACTUEEL

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival

juni 23, 2023

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival

De laatste tijdslots zijn nog te koop voor de installatie Euphoria op de vloer van de Centrale Markthal

Euphoria is nog te zien tot en met zondag 25 juni. Vanaf de entree aan de Jan van Galenstraat begint het feestje. De chauffeur van de trein, waar je max 5 minuten op moet wachten, brengt je naar de ingang. Hij vertelt je alles over de geschiedenis van het Foodcenter terrein. Hij maakt een vast rondje over het terrein en zet je af bij de ingang. Bij binnenkomst loop je door een fraaie pop-up foyer met het verkooppunt in de eerste ruimte. Een flesje water, wat je mee naar binnen mag nemen, is aan te bevelen, want het stuk blijft dusdanig boeien dat je geen tijd hebt om pauze te nemen. Het verhaal begint met een taxichauffeur in New York, hij realiseert zich op het laatst pas dat hij een monoloog aan het houden is, want zijn passagier is in slaap gevallen. Zo graag wilde hij zijn New York story vertellen, dat hij niet eerder bezig was met het dialoog. Stof tot nadenken in onze consumptiemaatschappij. Tussen de filmpjes door wordt er prachtig gezongen door het Brooklyn Youth Chorus, begeleid op de drums door een vijftal gevierde jazzdrummers. Tussentijds komen er mensen binnen en vertrekt er publiek, dit doordat er tijdslots van 20 minuten zijn. Echter is dit totaal niet storend, de inrichting van de ruimte is zo goed gedaan. Een aanrader!

Tekst Linda Loenen
Foto Chris van Houts

#kapitalisme #immersief #beeldsymfonie

TICKETS


MORE ACTUEEL

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 18, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.

juni 23, 2023

‘erfgoedparade’, de ontdekking van de Centrale Markthal 8 juli tot en met 27 augustus 2023  De voorstelling van de 'erfgoedparade' in de Centrale Markthal is een totaal beleving

juni 23, 2023

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival  De laatste tijdslots zijn nog te koop voor de installatie Euphoria op de vloer van de Centrale Markthal

april 14, 2023

Eerste tijdsslots voor ‘Euphoria’ in de Centrale Markthal al uitverkocht  De eerste tijdsslots voor Euphoria zijn inmiddels uitverkocht.

maart 19, 2023

KLM Urban Trail  De start en finish van de eerste KLM Urban Trail vond op 19 maart jongstleden plaats op de vloer van de Centrale Markthal. De ongeveer 2000 deelnemers liepen een mooie route langs en door de bezienswaardigheden van stadsdeel West, waarbij sportiviteit hand in hand ging met de geschiedenis, architectuur en verschillende culturen van dit stadsdeel.

januari 17, 2023

Dikke Banden Race – Centrale Markthal  Op de vloer van de Centrale Markthal werd 11 december 2022 een Dikke Banden Race georganiseerd samen met Markt Centraal. Cycle Fun Productions was de organisator van dit evenement, een van de vele evenementen die zij jaarlijks organiseren.

oktober 5, 2022

World Padel Tour in Centrale Markthal  Met de World Padel Tour in de Centrale Markthal afgelopen week is het onmogelijke mogelijk gemaakt: een rijksmonument omgetoverd tot internationaal sportevenement. Hiermee heeft de padel sport in Nederland een gezicht heeft gekregen, evenals de Centrale Markthal zelf.