ACTUEEL

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal

De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

Deze originele voorstelling verteld het verhaal van de Centrale Markthal op een ludieke manier. Een inkijkje in het prachtige gebouw, waar zelfs vele Amsterdammers het bestaan niet van kennen, is voor zowel jong als oud aan te bevelen. Nog nooit ben je zo dichtbij de acteurs geweest tijdens een voorstelling, maar wat is dat leuk om zo met ze kennis te maken.

Vanaf 12 uur ’s middags, kunnen ontdekkingsreizigers zich melden bij de ingang aan de Jan van Galenstraat waarna tot 17.30 uur ieder half uur een treintje vertrekt richting de markthal.

Zes acteurs en een muzikant spelen samen dit verhaal. Eén van de castleden is Suzanna Pleijter. Dit grote talent werd in 2022 bij de musicalawards genomineerd voor een talent-award. Script en regie is in handen van de bekende theatermaker Erris van Ginkel. Naast artistiek leider van de Amsterdamse theatergroep Toetssteen schrijft en/of regisseert hij komedies, musicals, toneel, muzikale shows en cabaret. Dit leverde hem in 2017 een musicalaward-nominatie op voor beste kleine voorstelling en beste script. Daarnaast brengt hij geregeld historische locaties tot leven door zang, dans, spel en met name een sterk verhaal waar historie en fictie op een humoristische manier vervlochten worden.

Fotos Andy Doornhein

TICKETS


MORE ACTUEEL

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.

juni 23, 2023

‘erfgoedparade’, de ontdekking van de Centrale Markthal 8 juli tot en met 27 augustus 2023  De voorstelling van de 'erfgoedparade' in de Centrale Markthal is een totaal beleving