ACTUEEL

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal

De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

Deze originele voorstelling verteld het verhaal van de Centrale Markthal op een ludieke manier. Een inkijkje in het prachtige gebouw, waar zelfs vele Amsterdammers het bestaan niet van kennen, is voor zowel jong als oud aan te bevelen. Nog nooit ben je zo dichtbij de acteurs geweest tijdens een voorstelling, maar wat is dat leuk om zo met ze kennis te maken.

Vanaf 12 uur ’s middags, kunnen ontdekkingsreizigers zich melden bij de ingang aan de Jan van Galenstraat waarna tot 17.30 uur ieder half uur een treintje vertrekt richting de markthal.

Zes acteurs en een muzikant spelen samen dit verhaal. Eén van de castleden is Suzanna Pleijter. Dit grote talent werd in 2022 bij de musicalawards genomineerd voor een talent-award. Script en regie is in handen van de bekende theatermaker Erris van Ginkel. Naast artistiek leider van de Amsterdamse theatergroep Toetssteen schrijft en/of regisseert hij komedies, musicals, toneel, muzikale shows en cabaret. Dit leverde hem in 2017 een musicalaward-nominatie op voor beste kleine voorstelling en beste script. Daarnaast brengt hij geregeld historische locaties tot leven door zang, dans, spel en met name een sterk verhaal waar historie en fictie op een humoristische manier vervlochten worden.

Fotos Andy Doornhein

TICKETS


MORE ACTUEEL

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 18, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.

juni 23, 2023

‘erfgoedparade’, de ontdekking van de Centrale Markthal 8 juli tot en met 27 augustus 2023  De voorstelling van de 'erfgoedparade' in de Centrale Markthal is een totaal beleving

juni 23, 2023

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival  De laatste tijdslots zijn nog te koop voor de installatie Euphoria op de vloer van de Centrale Markthal

april 14, 2023

Eerste tijdsslots voor ‘Euphoria’ in de Centrale Markthal al uitverkocht  De eerste tijdsslots voor Euphoria zijn inmiddels uitverkocht.

maart 19, 2023

KLM Urban Trail  De start en finish van de eerste KLM Urban Trail vond op 19 maart jongstleden plaats op de vloer van de Centrale Markthal. De ongeveer 2000 deelnemers liepen een mooie route langs en door de bezienswaardigheden van stadsdeel West, waarbij sportiviteit hand in hand ging met de geschiedenis, architectuur en verschillende culturen van dit stadsdeel.

januari 17, 2023

Dikke Banden Race – Centrale Markthal  Op de vloer van de Centrale Markthal werd 11 december 2022 een Dikke Banden Race georganiseerd samen met Markt Centraal. Cycle Fun Productions was de organisator van dit evenement, een van de vele evenementen die zij jaarlijks organiseren.

oktober 5, 2022

World Padel Tour in Centrale Markthal  Met de World Padel Tour in de Centrale Markthal afgelopen week is het onmogelijke mogelijk gemaakt: een rijksmonument omgetoverd tot internationaal sportevenement. Hiermee heeft de padel sport in Nederland een gezicht heeft gekregen, evenals de Centrale Markthal zelf.