ACTUEEL

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER

De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

Orkater, een Amsterdams gezelschap dat bekend staat om zijn theatervoorstellingen waarin muziek in het DNA zit, zal deze voorstelling presenteren.

Dit jaar viert Amsterdam haar 750e verjaardag, en ter viering werkt de vaste klantenkring van buurtcafé 749 aan een speciale voorstelling. Iedereen is welkom om deel te nemen. De voorstelling belicht Amsterdam; een stad die al eeuwenlang worstelt met ruimtegebrek. De harde strijd om elke vierkante meter grond lijkt echter steeds meer realiteit te worden voor de stamgasten. Zelfs het geliefde bruine café, waar iedereen altijd welkom is voor feesten, zingen, vieren en rouwen, dreigt te verdwijnen. Tenzij stamgasten en nieuwkomers hun krachten bundelen en gezamenlijk opkomen voor het behoud van hun plek…

Orkater zal de voorstelling “Café 749,” een muzikale ode aan de stad, opvoeren in de Centrale Markthal. Deze voorstelling (open hier de link naar de teaser) dient tevens als eerbetoon aan de Amsterdamse oud-wethouder De Miranda, die zich inzette voor betaalbare woningen voor alle Amsterdammers. Voor deze locatievoorstelling werkt Orkater samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest, Meervaart, Markt Centraal (in de Centrale Markthal) en een uitgebreide cast van acteurs, muzikanten en stagiaires van theaterscholen, samen met Amsterdammers.

Let op: De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met de Markt Centraal Express, vertrekkend vanaf de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6.

De Centrale Markthal is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een MIVA-toilet in de hal. Helaas is het treintje niet toegankelijk voor rolstoelen. Als je met een rolstoel komt, laat het ons dan vooraf weten, zodat we je kunnen aanmelden bij de portier van het Food Center Amsterdam.

Première: 11 april ’24
Speeldata: 5 april t/m 4 mei ’24
Locatie: Centrale Markthal, Jan van Galenstraat 6, Amsterdam West
In samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest en Meervaart.
Kaarten t/m 12 februari is er een speciale vroegboekkorting (€27,50)

Foto’s Nichon Glerum


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.