HET HEDEN

HET HEDEN

Al tijdens de restauratie wil BOEi betekenisvolle en laagdrempelige initiatieven faciliteren om Amsterdammers met dit gebouw te laten kennismaken. De Centrale Markthal ligt te midden van een aantal Amsterdamse buurten (Bos en Lommer, Staatsliedenbuurt, Landlust) die zich kenmerken door een brede en gevarieerde samenstelling. Veel van deze buurtgenoten hebben dit prachtige gebouw nog nooit van binnen gezien. Met een divers en inclusief programma willen wij hen als eerste een blik op de toekomst laten werpen.

In afwachting van een definitieve nieuwe invulling is de Centrale Markthal ook beschikbaar voor evenementen die goed aansluiten bij de historische functie van de Centrale Markthal.

In 2014 maakte de Centrale Markthal na jaren leegstand een glorieuze rentree, met een voorstelling van het Nederlands Dans Theater tijdens het Holland Festival. Naast culturele voorstellingen is er in dit industriële erfgoed volop ruimte voor initiatieven op het gebied van eten en drinken, zoals het Bacchus Wijnfestival, het Diner en Blanc en de Markt van 1001 Smaken. Bedrijven huren de Centrale Markthal voor evenementen en personeelsfeesten vanwege het rauwe, industriële karakter en de enorme vloeroppervlakte.

Eén van de eerste gebruikers van de Centrale Markthal is MarktCentraal. Zij organiseren onder andere het MarktMaal; een maaltijd voor en door buurtgenoten, voor elk budget.

De kalender voor de komende periode ziet er als volgt uit:

18 dec. 2022 – Markt Maal Kerst Speciaal
23 dec. 2022 – Markt Kabaal – Housepainters e.a.
31 dec. 2022 – Markt Kabaal Oud & Nieuw Special
08 jan 2023 – Markt Maal
22 jan. 2023 – Markt Maal – Jungle Brazil

Kijk voor het programma van Markt Centraal op https://marktcentraal.nl/agenda/

DÉ EVENEMENTENLOCATIE VOOR FOOD
De Centrale Markthal is een unieke evenementenlocatie voor aan voedsel gerelateerde evenementen. Festivals rond wijnen en spijzen, rollende keukens, grootschalige diners of productlanceringen, de mogelijkheden zijn legio!

Kijk voor meer informatie over evenementen in de Centrale Markthal op de Locatiecentrale of neem direct contact op met BOEi Eventlocaties via eventlocaties@BOEi.nl.

HET HEDEN

Oscar Limahelu, Lima Fotografie

Op de foto’s: Diner En Blanc (Foto’s Oscar Limahelu, Lima Fotografie). Diner en Blanc is een feestelijke ontmoeting voor vrienden en vrienden van vrienden die samen de zomer en het leven vieren, geheel in het wit gekleed. Ieder jaar wordt deze elegante en culinaire ‘pop-up picknick’ op een andere – altijd bijzondere – plek gehouden. Diner en Blanc Nederland vierde op 25 augustus 2018 haar 10e jubileum editie in De Centrale Markthal te Amsterdam. Zie www.dinerenblanc.nu.