ACTUEEL

maart 19, 2023

KLM Urban Trail

De start en finish van de eerste KLM Urban Trail vond op 19 maart jongstleden plaats op de vloer van de Centrale Markthal. De ongeveer 2000 deelnemers liepen een mooie route langs en door de bezienswaardigheden van stadsdeel West, waarbij sportiviteit hand in hand ging met de geschiedenis, architectuur en verschillende culturen van dit stadsdeel.

De eerste echte decemberkou werd door de vele deelnemers getrotseerd. Met rode handen en loopneuzen waren de kinderen alleen maar bezig met het winnen van de race. Hun fanatisme, aangejaagd door het enthousiaste publiek maakte dat ze de kou snel vergeten waren.
Dikke Banden Races zijn wedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets, dat betekent dat je je racefiets thuis moet laten.
De jongste deelnemer was nog geen 2 jaar oud. Deze race met de allerjongsten had uiteraard een hoog “ohh en ahh” gehalte, maar net zo serieus als de andere deelnemers deden ze qua fanatisme niet onder voor de oudere kinderen. Tijdens de race zaten ze helemaal in het spel, druk bezig met hun eigen tactiek om de beste te zijn. Na de wedstrijd zag je ineens een zoekende blik en nadat mama of papa gespot was verscheen opeens een dikke glimlach, of ze gewonnen hadden of verloren deed er niet meer toe. De papa’s en mama’s mochten na al het aanmoedigen hun eigen race rijden op dikke banden. Speciale fietsen, met zeer kleine dikke banden, worden hiervoor gebruikt. Aangemoedigd door alle kinderen langs de kant zijn de ouders misschien nog wel het meest gedreven om hier niet onder te doen voor een ander. Altijd leuk om te zien hoe dat werkt, een winnersmentaliteit schuilt in een ieder van ons.
De grote middelste groep kinderen benaderen het soms wat te serieus, verliezen zij dan verschijnen er dikke tranen, winnen zij dan willen ze dit heel graag groots uitdragen. Gelukkig was er voor iedereen een eigen tas met versnaperingen van de Jumbo, de sponsor van dit evenement. Dit doet de kinderen hun verlies snel vergeten.
Voor dit evenement was de Centrale Markthal een uiterst geschikte locatie. Iedereen kwam aan en vertrok weer met het treintje van Markt Centraal, mede hierdoor begon en eindigde zeer geslaagd.


MORE ACTUEEL

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 18, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.

juni 23, 2023

‘erfgoedparade’, de ontdekking van de Centrale Markthal 8 juli tot en met 27 augustus 2023  De voorstelling van de 'erfgoedparade' in de Centrale Markthal is een totaal beleving

juni 23, 2023

Laatste weekend van de installatie Euphoria | Holland Festival  De laatste tijdslots zijn nog te koop voor de installatie Euphoria op de vloer van de Centrale Markthal

april 14, 2023

Eerste tijdsslots voor ‘Euphoria’ in de Centrale Markthal al uitverkocht  De eerste tijdsslots voor Euphoria zijn inmiddels uitverkocht.

maart 19, 2023

KLM Urban Trail  De start en finish van de eerste KLM Urban Trail vond op 19 maart jongstleden plaats op de vloer van de Centrale Markthal. De ongeveer 2000 deelnemers liepen een mooie route langs en door de bezienswaardigheden van stadsdeel West, waarbij sportiviteit hand in hand ging met de geschiedenis, architectuur en verschillende culturen van dit stadsdeel.

januari 17, 2023

Dikke Banden Race – Centrale Markthal  Op de vloer van de Centrale Markthal werd 11 december 2022 een Dikke Banden Race georganiseerd samen met Markt Centraal. Cycle Fun Productions was de organisator van dit evenement, een van de vele evenementen die zij jaarlijks organiseren.

oktober 5, 2022

World Padel Tour in Centrale Markthal  Met de World Padel Tour in de Centrale Markthal afgelopen week is het onmogelijke mogelijk gemaakt: een rijksmonument omgetoverd tot internationaal sportevenement. Hiermee heeft de padel sport in Nederland een gezicht heeft gekregen, evenals de Centrale Markthal zelf.