ACTUEEL

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE

Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

Voor de tweede keer op rij werd er een Dikke Banden Race gehouden op de vloer van de Centrale Markthal. Dikke Banden Races zijn koersjes voor kinderen (2 t/m 12 jaar) op een eigen stadsfiets, mountainbike of crossfiets (fiets met dikke banden) en geen wielrenfiets. Naast de koersjes vullen we het programma aan met een loopfietsrace, stepraces en een funrace waar ook de grotere kinderen en de ouders aan mee kunnen doen.

Alle deelnemers hadden zich van te voren ingeschreven. Zo kreeg ieder bij de start een rugnummer, een Dikke Banden Race T-shirt en na afloop een medaille. Helmen zijn verplicht, indien vergeten of niet voor handen worden dan zijn ze te lenen van de organisatie, dit om teleurstellingen te voorkomen. Ook voorzien ze de kinderen zonder fiets van een fiets, loopfiets of andere step of dikke banden vervoersmiddel.
Dit jaar was in het teken van Kerst en was het leuk als je op een versierde fiets zou komen, er zaten een hoop prachtige versierde en verlichte fietsen tussen, waarvan er niet 3 maar 4 met een prijs naar huis zijn gegaan.
Het parcours was afgezet met hekken, afzetlint, reclamebanners en beachflags. Bij de start & finish stond een jurybooth met speaker die versterkt wedstrijdverslag deed van de Dikke Banden Races.
 
DOELSTELLINGEN
Deelnemers laten sporten, bewegen en plezier hebben middels de fiets
Promotie van de fiets als gezond, duurzaam en fun vervoersmiddel
Laagdrempelige kennismaking met de fietssport
Thema fiets veiligheid op diverse wijze informatief en actief onder de aandacht te brengen
Sociale cohesie: “Cycling Unites”

Meer dan 160 kinderen hebben deelgenomen aan de Dikke Banden Race. De ouders/begeleiders die hebben meegedaan met de Family Fun Race op de 12-inch bikes en/of hebben geassisteerd tijdens de fenomenale Bloemkolen Fietskoeriers Race hadden weer net zoveel lol als de kinderen zelf.

Fotos Chris van Houts


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.