ACTUEEL

Dikke Banden Race – Centrale Markthal

januari 17, 2023

Dikke Banden Race – Centrale Markthal

Op de vloer van de Centrale Markthal werd 11 december 2022 een Dikke Banden Race georganiseerd samen met Markt Centraal. Cycle Fun Productions was de organisator van dit evenement, een van de vele evenementen die zij jaarlijks organiseren.

De eerste echte decemberkou werd door de vele deelnemers getrotseerd. Met rode handen en loopneuzen waren de kinderen alleen maar bezig met het winnen van de race. Hun fanatisme, aangejaagd door het enthousiaste publiek maakte dat ze de kou snel vergeten waren.

Dikke Banden Races zijn wedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets, dat betekent dat je je racefiets thuis moet laten.

De jongste deelnemer was nog geen 2 jaar oud. Deze race met de allerjongsten had uiteraard een hoog “ohh en ahh” gehalte, maar net zo serieus als de andere deelnemers deden ze qua fanatisme niet onder voor de oudere kinderen. Tijdens de race zaten ze helemaal in het spel, druk bezig met hun eigen tactiek om de beste te zijn. Na de wedstrijd zag je ineens een zoekende blik en nadat mama of papa gespot was verscheen opeens een dikke glimlach, of ze gewonnen hadden of verloren deed er niet meer toe. De papa’s en mama’s mochten na al het aanmoedigen hun eigen race rijden op dikke banden. Speciale fietsen, met zeer kleine dikke banden, worden hiervoor gebruikt. Aangemoedigd door alle kinderen langs de kant zijn de ouders misschien nog wel het meest gedreven om hier niet onder te doen voor een ander. Altijd leuk om te zien hoe dat werkt, een winnersmentaliteit schuilt in een ieder van ons.

De grote middelste groep kinderen benaderen het soms wat te serieus, verliezen zij dan verschijnen er dikke tranen, winnen zij dan willen ze dit heel graag groots uitdragen. Gelukkig was er voor iedereen een eigen tas met versnaperingen van de Jumbo, de sponsor van dit evenement. Dit doet de kinderen hun verlies snel vergeten.

Voor dit evenement was de Centrale Markthal een uiterst geschikte locatie. Iedereen kwam aan en vertrok weer met het treintje van Markt Centraal, mede hierdoor begon en eindigde zeer geslaagd.


MORE ACTUEEL

juni 5, 2024

Stemmen tellen Europese Parlementsverkiezingen  De Centrale Markthal is op 7 en 8 juni een feest van de democratie

februari 14, 2024

De Centrale Markthal in de Tweede Wereldoorlog  Joodse marktlieden en het verzet dat vanuit de Centrale Markt werd uitgevoerd.

februari 7, 2024

CAFE 749 – ORKATER  De eerste feestelijke voorstelling in aanloop naar de 750e verjaardag van Amsterdam wordt opgevoerd in de Centrale Markthal.

januari 18, 2024

Nieuw leven voor de kerkbanken uit de Rotterdamse Waalse kerk  De prachtige kerkbanken van de Waalse kerk uit Rotterdam hebben een nieuw thuis gevonden in de Centrale Markthal.

december 19, 2023

DIKKE BANDEN RACE  Wat een geweldig sportief en gezellig fietsfeestje was het weer!

oktober 31, 2023

LOOPBRUG  De Centrale Markthal eventueel te bereiken via een nieuw te bouwen loopbrug

oktober 13, 2023

Beschikbare ruimtes in de Centrale Markthal  In de Centrale Markthal zijn nog ruimtes beschikbaar voor creatieve, culinaire en/of circulaire gebruikers. De Centrale Markthal biedt ruimte aan zowel startende als gevestigde ondernemers.

september 1, 2023

AT5 _ STAD NL: Mega-operatie Centrale Markthal afgerond: rijksmonument klaar voor tweede leven  De restauratie van de Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat is afgerond. Het enorme rijksmonument, ooit het centrum van de stedelijke voedseldistributie, is nu klaar om een plek te worden voor nieuwe initiatieven. Het krijgt een nieuwe bestemming als plek voor creatieve, circulaire en culinaire ondernemers.

juli 20, 2023

‘erfgoedparade’ de ontdekking van de Centrale Markthal  De voorstelling van de 'erfgoedparade' is alweer twee weekenden aan het spelen bij ons in de Centrale Markthal.

juli 5, 2023

Word deze zomer een ontdekkingsreiziger in de Centrale Markthal!  Kom deze zomer met het gezin naar de 'erfgoedparade', vanaf 8 juli kun je de monumentale Centrale Markthal op een bijzondere manier ontdekken.