PROGRAMMA

MARKT KABAAL – BIZARRE LOVE TRIANGLE

MARKT KABAAL – BIZARRE LOVE TRIANGLE


mei 9, 2023 7:00 pm

 -  10, 3:00 am


Zo nu en dan vinden wij het veel te stil in onze hal. Dan roept onze ruige ruimte om een shot muzikaal kabaal in Markt Centraal! En dus verzamelen wij de lekkerste bands; beginnend of gearriveerd, van reggae via punk tot hiphop, uit Amsterdam en soms van elders. Die zetten wij dan op het menu, zodat ze op onze prachtige podia of juist in de diepste krochten van het monument live voor jullie kunnen knallen. Uiteraard onder het genot van onweerstaanbaar lekker eten en een onmisbaar drankje. Want een gezonde dosis Markt Kabaal voedt lijf en leden van allemaal!

Met deze editie:
Liefde voor New Wave cultuur, gruizigheid, nostalgie en vernieling: Bizarre Love Triangle. Een bruiloft tussen Max de Bree, Victor ter Veld en Noortje Dupont met Markt Kabaal en de Maydays van het Conservatorium van Amsterdam als ceremonie meesters.
Vier bands, één ja woord. Wordt jij onze getuige?

Melt
Laat je meenemen in de wervelwind van shoegaze, grunge en emoties met Melt. De krachtige sound van Melt bestaat uit invloeden als Deftones, Failure en Swervedriver, gecombineerd met de sterke songwriting van Billy Corgan en Phoebe Bridgers. Deze rauwe en intense sound is er eentje die eist gehoord te worden.

Goodboy Club
Indie Post-punk uit Amsterdam.
Goodboy Club brengt melancholiek met voorzichtige vreugde.
Deze vierkoppige formatie klinkt als de muzikale belichaming van New York in de 00’s en Dublin uit deze tijd. Gitaar gedreven songs met scherpe teksten over de obstakels van het volwassen worden, de liefde en de nacht. Intens, energiek en gebracht met een urgentie die doet denken aan bands als The Strokes, Fontaines D.C. en The Murder Capital.
Goodboy Club komt hard en zielig, als een bruiloft in de regen.

NORBERTINE
NORBERTINE schrijft industrial art rock ballads met DIY punk attitude. Futurisme gecombineerd met klassieke piano, noise met emotionele lyrics, metaal met gitaar tokkels en paaldans. Nihilistische end-of-the-world songs naast intieme liefdesliedjes. Chaos, rust, leugen en waarheid. Contrast. Als laatste poging de wereld en de liefde te begrijpen.

Hiqpy
Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande een Pokemon zouden krijgen?
Ja, dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. Een wezentje dat tot leven is gebluft tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord. 

Het 4 koppige beestje is speels en ietwat eigenwijs. 

Soms wil ze nog wel eens vlammetjes spuwen van galmende adlips en fuzzy gitaren. Slachtoffers hiervan kunnen hiermee hun donkere dieptes verlichten, òf verbranden. Hoe dan ook; het risico zal altijd bij de luisteraar liggen. Want volledig tembaar, zal Hiqpy nooit zijn.

Voorverkoop: €9,-
Deurverkoop: €11,-

De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met onze trein, de Markt Centraal Express. Deze vertrekt van de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6. Tot middernacht pendelt het treintje heen en weer om je op te pikken.
Boek je tickets snel, want met zo’n feestje weet je het wel.

Onze Punta Prima Pizza-chefs zorgen ook deze editie voor een betaalbare pizza uit onze steen oven.

Bij annulering tot een week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag mogelijk minus €2 kosten per persoon. Bij annulering in de week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag helaas niet mogelijk.

alleen PIN only